SPOT – The Results

Take a look at the video recorded at our final performance in Theater Dakota

And don’t forget to take a look on Facebook:

https://www.facebook.com/SPOT.youthexchange

This project is financed by http://ec.europa.eu/youth/index_en.htm
"Youth

 

http://www.denhaagdirect.nl/maatschappelijke-dwarsverbanden/

 

Maatschappelijke dwarsverbanden
Gemma van Steekelenburg, maandag 5 augustus 2013

Wat hebben een paard, een woonzorgcentrum, een theater en een interculturele stichting met elkaar gemeen? Zo op het eerste gezicht zal je zeggen, niets! Maar niets is minder waar.
Eerder dit jaar ontving ik een spannend telefoontje van stichting LINK die Project SPOT aan het opstarten was. Een jongeren uitwisselingsprogramma, waar deelnemers (jongeren uit diverse landen) via workshops, buurtbezoeken, oefeningen en samen tijd doorbrengen, eindigen met een eindvoorstelling. In de voorstelling tonen zij middels dans, muziek, animatie en foto’s wat zij hebben ervaren en geleerd gedurende de week.
Waarom schrijf ik hierover? Dat heeft met mijn missie te maken. Een missie om Hagenaars te laten inzien dat we het met elkaar moeten rooien en dus elkaar nodig hebben. En dat leidt altijd tot unieke en vooral maatschappelijke dwarsverbanden.
Wij, van manege de Eendenkooi, hebben contact met Theater Dakota. Om in de toekomst eens een theater- of muziekvoorstelling te creeren in onze rijbak. LINK heeft ook contact met Theater Dakota. LINK zocht een plek om te slapen. En ja, dat kan bij ons. Of eigenlijk bij Scoutcentrum de Eendenkooi, die ook gevestigd zijn op ons terrein. Dus slaapplaats geregeld, check!
Al pratend kwamen we tot een mooie workshop die wij voor onze rekening konden nemen: ‘Presenteren vanuit je hart’. Door een paard toe te voegen aan een actie die jij uitvoert krijg je feedback over jouw onbewuste gedrag in die act. Dat hebben we gedaan, check! Het leidde onder andere tot een rapper bij een paard en dansen met een paard, kijk maar naar het filmpje.
Maar er was nog méér nodig. Er moest ook gegeten worden. Zo kon de internationale groep jongeren onder andere genieten van nederlandse maaltijden bij wijkcentrum Morgenstond en van lunches bij onze buren, Florence woonzorgcentrum aan de Loevesteinlaan. De etentjes die hier plaatsvonden leidden tot unieke gesprekken tussen de bewoners uit de wijk en de deelnemers van project SPOT, en gaf de jongeren een nieuw beeld op de ouderen van onze samenleving. Check!
Het resultaat was een unieke voorstelling over culturen en minderheden in Theater Dakota eind juli. Hier hebben een deel van de bewoners van het woonzorgcentrum en vrijwilligers van het wijkcentrum weer ontzettend van genoten. En zo was de cirkel rond en ontstond er voor alle betrokken partijen een win-win situatie.
We hebben elkaar hard nodig als we het nog mooier willen maken in Den Haag!